Blijvend slank & lekker in je vel

Het is mei, ik vind het nu eindelijk wel eens tijd worden om voor te gaan leven hoe je gezond leeft en eet. Ik doe heel veel dingen al, maar met toch wel een buikje, geef ik toch het verkeerde voorbeeld. Kinderen doen niet wat je zegt maar doen na wat jij doet, dus dat zal voor klanten niet anders zijn.

Voorleven

Ik besluit alle kennis die ik heb over voeding en de kracht van mindset te combineren om hopelijk pijlsnel van het buikje en meteen ook van allerlei verslavende eet- en drinkgewoontes af te komen. Mijn vrouw doet mee en op 4 juni leggen we ons een 90 dagen challenge op die ons geleidelijk een andere relatie met eten moet opleveren.

Futloos en zwaar 

Voor ik begin ben ik redelijk futloos, erg moe, heb redelijk wat negatieve gedachtes en ontmoedig mezelf door een te laag zelfvertrouwen. Ik ben te zwaar, maar geen idee hoeveel, ik sport al best veel en spieren zijn zwaarder dan vet, ik weeg 99,5 kilo.

De challenge  bouwt zich langzaam op en binnen hele korte tijd verlies ik al heel veel gewicht, na 5 weken al 12 kilo! En waar de meeste diëten leiden tot extreme vermoeidheid en honger, is daar nu geen sprake van. Ik ben fitter dan ooit, ik slaap geweldig, sta energiek en met zin in de dag op en wat leuk is: mijn zelfvertrouwen en geluksbeleving groeien met de dag.

Resultaat

Op 2 september ben ik klaar, ik ben 17 kilo kwijt, weeg 82,4 kilo, voel me super, ik slaap als een roos, darmklachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en ik voel me merkwaardig positief en steeds vaker echt gelukkig.

Deze resultaten zijn behoorlijk spectaculair en ook bij mijn vrouw is het effect enorm, veel meer energie, beter slapen, bijna geen migraine meer, haaruitval is helemaal gestopt, 13 kilo kwijt en ze wist niet eens dat ze zoveel overgewicht had, ze is lichter dan in 25 jaar. Ze sport niet, ook niet tijdens deze challenge!

We willen natuurlijk niet terug naar waar we waren, dus maak ik er een programma van, waardoor ik heel makkelijk vol kan houden, af en toe mezelf eens mag verwennen en ik in vetverbranding modus blijf waardoor ik bergen met energie hou en bijna onbeperkt door kan sporten en werken.

Een heel fijn programma waarin ik geen honger heb, zoveel mag eten als ik wil, hele lekkere dingen ook vooral. Bovendien merken we dat onze smaak veranderd is. Voeding die we gewoon kunnen eten, heeft zoveel meer smaak en nu we weer af en toe onszelf mogen verwennen, gaan we proeven of de smaak van dingen die we afgezworen hadden nog zo overweldigend is of dat dit ook weg is… En wat blijkt, al die dingen smaken helemaal niet meer bijzonder, de geur is vaak zelfs niet meer lekker.

Terugval?

Dan op 9 september, ik heb net een heerlijke week achter de rug, ik voel me elke dag gelukkiger, geniet echt van elke dag en we hebben net het superrelatieweekend gedaan van 365 dagen succesvol. We zijn nog blijer en vol energie, en we zijn er al vaker geweest en na de eerste dag vallen we moe maar voldaan in slaap en zijn klaar voor dag 2. Weer een prachtige dag, we zijn vandaag 19 jaar getrouwd en vieren zo onze trouwdag. Na afloop halen we onze dochter op en gaan lekker eten bij een barbecue restaurant. Ik heb besloten dat ik me weer eens mag verwennen en hoewel ik best nog veel goede voeding eet, proef ik toch van allerlei dingen die ik al maanden niet gegeten  of gedronken had en het smaakt best lekker, niet geweldig maar best lekker. Ik zit propvol echt zo’n ‘ik-heb-teveel-gegeten-gevoel’ wat ik al die maanden niet had. We gaan slapen en ik slaap super slecht, het zweet breekt me uit, allerlei twijfels komen op in mijn hoofd en het lijkt wel alsof ik in een keer 3 maanden terug ben geworpen. Alle bewerkte en kunstmatige rotzooi laat zich gelden. Nadat ik weer flink gezond eet, voel ik me weer beter, gelukkiger en fitter.

Als je het doet, moet je het goed doen

Op deze manier, juist omdat ik niet een heel klein beetje zondigde maar toch wat meer, merkte ik uitstekend wat dit met mijn lichaam maar ook met mijn denken en geluk doet. Het doet me denken aan iemand die wil stoppen met roken, en een maandje gestopt is, maar dan een zwak moment heeft. Dan zijn er 2 opties, heel voorzichtig roken om het lichaam zo te laten wennen of een dikke sigaar kopen en die heel diep inhaleren. Met methode 1 ben je waarschijnlijk meteen weer verslaafd en met methode 2 ben je er voor altijd van genezen.

En zo voelt het voor mij ook, als dit het effect is van nepvoeding op mijn leven, dan laat ik het veel liever staan.  Maar juist omdat we er 3 maanden zo rigide naar geleefd hadden, was het verslavende effect weg en konden we geweldig het verschil merken.

Dit kan iedereen

Het effect is echt veel groter dan ik had kunnen vermoeden. Daarom wil ik  dit programma nu aan iedereen aan gaan bieden. De effecten zijn zo bijzonder: snel en makkelijk op gewicht, zelfs voor mensen met ondergewicht. Verslavende werking van voeding uitgeschakeld. Positievere gevoelens. Lichamelijke klachten die verdwijnen of bijna verdwijnen. Stuiteren van energie. Smaakpapillen hersteld waardoor je veel meer van voeding geniet. Een lichaam dat je dank je wel voelt zeggen nadat je het echt voedt. Een totale transformatie.

Het programma heet Lekker in je Vel. https://maakjezelfbeter.eu/lekker-in-je-vel/

“Wacht niet op het ideale moment, neem het moment en maak het ideaal”

Patrick van Velzen – Pijnoplosser

Maak jezelf beter

Mijn missie: In 2029 is iedereen weer verliefd op zichzelf.