Geluk aantrekken!

Én geld, én tijd, én energie, én gezondheid, én liefde.

Magneet!

Een magneet heeft 2 kanten, een positief geladen kant en een negatief geladen kant.

Als je 2 magneten naast elkaar legt trekken ze elkaar óf aan óf ze stoten elkaar af.

En eigenlijk is het in het leven precies hetzelfde.

Als jij negatief naar het leven kijkt, trek je alleen het negatieve aan, of eigenlijk zie je alleen de negatieve kant omdat de andere magneet, in dit geval (on)geluk, jou laat zien waar jij de aandacht op richt. De positieve kant duw je weg. Deze kan alleen naar je toe komen als jij de andere kant erop richt. Als jij niet bij geluk wilt zijn, wil geluk niet bij jou zijn. En omgekeerd. Als jij bij geluk wilt zijn wil geluk bij jou zijn. De magneet die geluk én ongeluk heet heeft 2 kanten, geluk én ongeluk! Je kunt de andere magneet alleen omdraaien door zelf om te draaien.

Stel je die andere magneet eens voor, de ene kant is zwart en noemen we ongeluk. De andere kant is wit en noemen we geluk. Stel je dan ook eens voor dat jij een magneet bent en dat je een ongelukkige kant hebt en een  gelukkige kant. Stel je nu eens voor dat jij met je ongelukkige kant richting de andere magneet staat. En stel je dan ook voor dat dat de andere magneet ook met de ongelukkige kant naar je toe staat. Voel hoe ze elkaar aantrekken. Probeer nu eens om de andere lichte kant aan te trekken. Wat doe je om dat te bereiken? Afwachten tot de andere magneet zich naar jou omdraait werkt niet… wat moet je doen? Als jij je begint te draaien begint de andere magneet zich te draaien, en begin je de gelukkige kant al een beetje te zien, blijf doordraaien tot je alleen de witte kant ziet.

Als jij bij geluk wilt zijn wil geluk bij jou zijn

Eerst tegenstand!

Herken je dit: dat als je wilt veranderen alles tegen zit, je steeds weer ongeluk en problemen aantrekt en het bijna lijkt alsof het zelfs erger wordt?

Probeer nu nog eens dezelfde oefening als daarnet maar nu terwijl de magneten tegen elkaar liggen Je ligt met je ongelukkige kant tegen de ongelukkige kant aan, je hebt ongeluk al aangetrokken. Probeer je nu eens om te draaien? Wat gebeurt er? De ongelukkige kant van de andere magneet draait mee! En als je een beetje loskomt begint het harder te trekken en wordt de aantrekkingskracht groter!

Maak je nu eens helemaal los van de andere magneet. En benader de andere magneet dan eens met je gelukkige kant. De ongelukkige kant ligt nog steeds naar je toe…. Wat gebeurt er als je dichterbij komt? Je duwt het ongeluk weg, maar het geluk draait nog niet naar je toe… daarvoor zal je de gelukkige kant moeten opzoeken. Als je de ongelukkige kant niet meer rechtstreeks opzoekt begint de andere magneet te draaien. Eerst nog wat van je af maar als je een beetje je best doet draait opeens de witte kant naar je toe, en als je zover bent blijft de witte kant tegen je aangeplakt… je trekt nu geluk aan! Nu hoef je alleen te zorgen dat je niet losraakt van het geluk, je niet met geweld losrukt, zodat geluk aan je blijft kleven!

Neem eens 2 echt magneten, markeer de positieve en de negatieve kanten en ga er eens mee spelen, en stel je daarbij voor dat de ene kant geluk is en de andere kant ongeluk.

En hoe je de magneet ook noemt, de werking is altijd hetzelfde.

Ene kant                                                                                 Andere kant

Negatief                                                                                 Positief

Ongeluk                                                                                 Geluk

Tijd tekort / Te laat                                                              Tijd genoeg / Op tijd

Ongezond                                                                              Gezond

Moe                                                                                          Energie

Angst                                                                                       Liefde

Controleren                                                                           Vertrouwen

Tekort                                                                                      Overvloed

                                                                      

“Als jij de gelukkige kant niet BENT, stoot je het geluk wat je zegt te willen af!”

Als jij de gelukkige kant niet bent

stoot je het geluk at je zegt te willen af!

Patrick van Velzen is Personal Health Coach en begeleidt mensen naar maximale invloed op de eigen gezondheid.