Ik ben Patrick van Velzen

Mijn jeugd was pittig. Ik heb heel wat uitdaginen gehad, moest creatief zijn om onder van alles uit te komen. Ik ontwikkelde een 6e zintuig voor hoe anderen zich voelden. Als geen ander kon ik me aanpassen als een kameleon, daardoor ontwikkelde ik een talent om mezelf in te leven en mogelijkheden en kansen voor anderen te zien. Noodgedwongen werd ik eindeloos creatief in het vinden van uitwegen en ontsnappingen. Ik leerde uitermate doelgericht en effectief te zijn.

Het moest anders, maar wat wil ik dan wel? 

Wat is mijn doel, wie ben ik, waar word ik warm van, wat zijn mijn echte idealen? 

De overlevingsmechanismen uit mijn jeugd blijken nu, jaren later een enorme talenten set te zijn waar ik anderen mee kan ondersteunen door het onmogelijke  met anderen mogelijk te maken. Daar word ik blij van en maak ik, waar ik kan, het verschil.

Mijn eureka moment

Het is mei 2014. Ik ben met mijn gezin een weekendje weg naar Schiermonnikoog. De telefoon gaat en ik hoor dat mijn moeder is opgenomen in het ziekenhuis en dat ze verdacht weefsel hebben gevonden. Dit blijkt al snel uitgezaaide kanker te zijn. Ze heeft nog een maand of drie te leven en haar situatie zal alleen maar langzaam slechter worden.

Ik weet dat er natuurlijke dingen zijn die kunnen helpen tegen de pijn. Ik haal  iets voor haar en na 2 dagen ligt ze lachend in bed, voor het eerst in 5 maanden pijnvrij. En daar ontbrandt het vuur…

Als dit zo goed werkt waarom krijgt ze dit dan niet gewoon? En als ze dit niet gewoon krijgt wat werkt er dan nog meer en werkt dat net zo goed?

Ik ga onderzoeken, alles lezen wat er te lezen valt. Zo kom ik steeds weer een nieuw middel tegen. En belangrijker: haar verwachting verandert van hopeloos naar hoopvol. De aanname dat ze dood gaat verandert in het vertrouwen dat ze weer (echt) gaat leven. En van patiënt en machteloos verandert ze in iemand die de touwtjes zelf in handen heeft. Lijden wordt leiden! Het onmogelijke is opeens mogelijk! In plaats van dat ze steeds verder achteruit gaat, wordt ze langzaam een beetje beter. Ze mag naar huis, vervolgens van de zuurstof af. Ze gaat weer lopen, daarna weer fietsen en enige maanden later blijkt er geen kanker meer aanwezig te zijn. 

Idealen leven en mijn “WHY”

Ik kan niet tegen hopeloosheid en machteloosheid en ben allergisch voor machtsmisbruik en voor situaties waarin mensen hoop ontnomen wordt. Ik heb geleerd in een onmogelijke positie hoop te blijven houden. Bij mijn moeder draaide alles om toen hopeloosheid werd verruild voor hoop. En zelfs in een positie waarin je machteloos lijkt, is het nog steeds aan jezelf hoe je daar mee om gaat en over welke stukken je wel macht hebt en welke variabelen je kunt veranderen. als je de helft van een vergelijking verandert, verandert de vergelijking. Je kunt altijd jouw deel veranderen.

Daarom doe ik wat ik doe! JOU ondersteunen om je leven op de juiste bestemming te krijgen  zodat je optimaal je leven kunt leven. Je mooie en bijzondere dingen kunt doen, en voluit kunt genieten van het leven. En je dromen kunt en zult waarmaken.

Ik geloof dat als iedereen zijn idealen leeft en dat in het centrum van zijn of haar agenda zet, er ongelooflijk veel energie vrijkomt die in geen verhouding staat tot die vanuit verplichtingen. Alles is dan mogelijk. Absoluut vrij denken, in absolute vrijheid. Mensen zijn baas in eigen leven, creëren hun eigen geluk en idealen, stress bestaat nauwelijks nog, mensen zijn volledig puur, echt, staan voor hun idealen en voeren ze uit, alles is doelgericht, in beweging, met focus ergens naar toe en niet gericht op middelen… 

“If you love what you do, you will be succesful (Buddha)”

Wat je aandacht geeft groeit

Zoveel mensen denken dat je leuke dingen en je idealen in je vrije tijd als hobby moet doen en je geld moet verdienen met iets waar je geen uitgesproken passie voor hebt. 

Wat je aandacht geeft groeit. Dat waar je nu je aandacht aan besteed,  wil je daar meer van? Als je iets anders wilt, richt dan je aandacht op wat je wel wilt.

Er wordt verkeerd om gedacht waardoor mensen maar een fractie van hun potentie leven. Ze hebben stress , worden ziek, en laten eigenlijk niets van hun idealen terecht komen omdat deze niet realistisch, niet praktisch zouden zijn. Of ze hebben er geen tijd meer voor. Ze stellen het uit tot na hun pensioen of als “hun schip is binnengekomen”. Er zit voorwaardelijkheid in en die blijft altijd. Je bent nu genoeg! Leef vandaag, want morgen is het weer vandaag.

“If you can dream it, you can achieve it (Walt Disney)”

 

Ik geloof dat als je een doel hebt stress vanzelf verdwijnt. Mijn definitie van stress is: je aandacht richten op wat je niet wilt. De oplossing ligt dan voor de hand: zet een komma achter wat je niet wilt en vraag je af maar wat wil ik dan wel? Je kunt je idealen nastreven en dan komt er ongekend veel energie vrij. Je weet waar je naar toe wilt en dat maakt de volgende stap logisch. Werken staat in dienst van je doel en levert energie op.
Je hoeft niet op vakantie om bij te tanken. Je geniet van alle facetten van het leven. 

Ik gun iedereen zo’n leven. Zonder stress is ziekte zeldzaam en ernstige ziekte onwaarschijnlijk. Je bent productiever, gelukkiger en je maakt de wereld mooier. En als jij gelukkig bent geef je dat als voorbeeld door aan je kinderen, je buren, en een goed voorbeeld doet goed volgen. En kinderen doen net wat je zegt maar wat je doet. Welk voorbeeld wil je geven?

Er zijn in de basis maar 2 emoties: liefde en angst, alle andere emoties zijn een vorm daarvan, succes en geluk ontstaat aan de liefde kant, stress en zelfs ziekte aan de angstkant. De vraag is welke emotie voed je?

Wat wil je echt? Hoe zou je willen dat de wereld eruit ziet en welke stap zou je nu kunnen nemen om dat dichterbij te brengen. 

“A journey of a thousand miles starts with a single step (Lao Tzu)”

Specialisaties 

OldPain2Go®

OldFat2Go®

Brainbargaining®

AutoRem®

Trauma verwerking en verwijdering

Pijn vermindering en verwijdering

Oorzaak vinden en oplossen (Ziekte & Pijn)

Onschadelijk maken van belemmerende overtuigingen

Onschadelijk maken van Overlevingsmechanismen

Intelectueel eigendom

Flowmodel© – Diagnostisch en therapeutisch model 
6O’s Van oorzaak tot symptoom© – Educatief schema

4WAT Methode© – Therapeutische methode