Ik ben Patrick van Velzen

Mijn jeugd was pittig. Met veel uitdagingen. Ik moest creatief zijn om te kunnen zijn wie ik was en ben geworden. Daardoor ontwikkelde ik een 6e zintuig voor hoe andere mensen zich voelden en kon ik mezelf aanpassen als een kameleon. En leerde ik mezelf in te leven in hen. Mogelijkheden en kansen voor anderen te zien. Weliswaar noodgedwongen werd ik eindeloos creatief in het vinden van uitwegen en ontsnappingen uit ongezonde en gevaarlijke situaties. Die leerde ik herkennen, verbanden te leggen, om zo een veilige wereld voor mezelf te creëren.

Wat is mijn doel, wie ben ik, waar word ik warm van, wat zijn mijn echte idealen?

De overlevingsmechanismen uit mijn jeugd blijken nu, jaren later, een talentenset te zijn waar ik anderen mee kan ondersteunen door het onmogelijke mogelijk te maken. Daar word ik blij van en maak ik, voor (en met) wie dat wil, het verschil.

Mijn eureka moment

Het is mei 2014. Ik ben met mijn gezin een weekendje weg naar Schiermonnikoog. De telefoon gaat en ik hoor dat mijn moeder is opgenomen in het ziekenhuis en dat ze verdacht weefsel hebben gevonden. Dit blijkt al snel uitgezaaide kanker te zijn. Ze heeft nog een maand of drie te leven en haar situatie zal alleen maar langzaam slechter worden.

Ik ga onderzoeken, alles lezen wat er te lezen valt. Zo kom ik steeds weer iets nieuws tegen. Dit deel ik met en pas ik toe op haar. Dit begint een verschil te maken. En belangrijker: haar verwachting verandert van hopeloos naar hoopvol. De aanname dat ze dood gaat verandert in het vertrouwen dat ze weer (echt) gaat leven. En van patiënt en machteloos verandert ze in iemand die de touwtjes zelf in handen heeft. Lijden wordt leiden! Het onmogelijke is opeens mogelijk! In plaats van dat ze steeds verder achteruit gaat, wordt ze langzaam een beetje beter. Ze mag naar huis, vervolgens van de zuurstof af. Ze gaat weer lopen, daarna weer fietsen en enige maanden later blijkt er geen kanker meer aanwezig te zijn.

De helpende overtuiging die ik daar kreeg was: “Ziekten en klachten moeten snel en eenvoudig op te lossen zijn”. Hierdoor kan het altijd beter. Ik ben er nooit maar blijf groeien, ontwikkelen. Juist deze overtuiging leidde er toe om pijlsnel onmogelijke geachte resultaten te halen.

Idealen leven en mijn “WHY”

Hopeloos- en machteloosheid, dáár ben ik allergisch voor, situaties waarin mensen alle hoop ontnomen wordt. Ook in een ogenschijnlijk onmogelijke situatie is hoop hetgeen wat men vaak het verschil maakt. Bij mijn moeder veranderde álles, toen hopeloosheid werd verruild voor hoop. Zelfs in een positie waarin je machteloos líjkt, is het nog steeds aan jezelf hoe daarmee om te gaan, over welke stukken je wél macht hebt, welke variabelen je kunt veranderen. Als je de helft van een vergelijking verandert, verandert de uitkomst. Je kunt altijd jouw deel veranderen.


Daarom doe ik wat ik doe! JOU ondersteunen om je leven op de juiste bestemming te krijgen, 
zodat:

“If you can dream it, you can achieve it (Walt Disney)”

Stress is een gebrek aan vertrouwen

Vrijwel elke aandoening is stress gerelateerd. Als jij je leven en je gezondheid in eigen hand neemt, zelf de verantwoordelijkheid draagt, dan begint je vertrouwen te groeien. Met vertrouwen geen stress. Vertrouwen leidt tot gezondheid! Zullen we samen een oplossing vinden voor jouw klacht?

Neem je leven, je gezondheid en je geluk in eigen hand. Maak jezelf beter.

“A journey of a thousand miles starts with a single step (Lao Tzu)”

Specialisaties

Intellectueel eigendom