Ik ben Patrick van Velzen

Mijn jeugd was dramatisch. Ik heb voornamelijk overleefd, moest creatief zijn om onder van alles uit te komen. Ik ontwikkelde een 6e zintuig voor hoe anderen zich voelden. Als geen ander kon ik overleven, me aanpassen als een kameleon, daardoor ontwikkelde ik een talent om mezelf in te leven en mogelijkheden en kansen voor anderen te zien zodat ik uit de wind bleef en ik de “vrijheid” had om groot te dromen en me te richten op een toekomst waarin ik zelf de baas zou zijn. Noodgedwongen werd ik eindeloos creatief in het vinden van uitwegen en ontsnappingen. Ik kon geweldig navigeren om mezelf veilig te houden en vond altijd overal mogelijkheden en oplossingen. Alles wat ik deed was uitermate doelgericht en effectief. 

Heel lang heb ik gevochten. Wat anderen van me vonden maakte ik veel te belangrijk. Ja, ik was een pleaser die te veel deed om aardig gevonden te worden. Ik leefde zoals ik dacht dat anderen mij zouden goedkeuren. Ging confrontaties uit de weg. Vluchtte in alcohol, roken en zelfs letterlijk naar Spanje.

Uiteindelijk ging ik iets in de IT doen, dat zei ik ook tegen mensen: “iets in de IT” ik kon er geweldig mijn talenten in kwijt maar de passie en bevlogenheid miste en dat begon me steeds meer tegen te staan, Ik raakte chronisch gespannen en angstig. het kostte me veel te veel energie en leverde me eigenlijk niets meer op, met lood in mijn schoenen begon ik aan iedere dag. Het moest anders, maar wat wil ik dan wel?

Wat is mijn doel, wie ben ik, waar word ik warm van, wat zijn mijn echte idealen?

De overlevingsmechanismen uit mijn jeugd blijken nu, jaren later een enorme talenten set te zijn waar ik anderen mee kan helpen en door het onmogelijke  voor anderen mogelijk te maken. Daar word ik blij van en maak ik, waar ik kan, het verschil.

Mijn eureka moment

Het is mei 2014. Ik ben met mijn gezin een weekendje weg naar Schiermonnikoog. De telefoon gaat en ik hoor dat mijn moeder is opgenomen in het ziekenhuis en dat ze verdacht weefsel hebben gevonden. Dit blijkt al snel uitgezaaide kanker te zijn. Ze heeft nog een maand of drie te leven en haar situatie zal alleen maar langzaam slechter worden.

Ik weet dat er natuurlijke dingen zijn die kunnen helpen tegen de pijn. Ik haal  iets voor haar en na 2 dagen ligt ze lachend in bed, voor het eerst in 5 maanden pijnvrij. En daar ontbrandt het vuur…

Als dit zo goed werkt waarom krijgt ze dit dan niet gewoon? En als ze dit niet gewoon krijgt wat werkt er dan nog meer en werkt dat net zo goed?

Ik ga onderzoeken, alles lezen wat er te lezen valt. Zo kom ik steeds weer een nieuw middel tegen. En belangrijker: haar verwachting verandert van hopeloos naar hoopvol. De aanname dat ze dood gaat verandert in het vertrouwen dat ze weer (echt) gaat leven. En van patiënt en machteloos verandert ze in iemand die de touwtjes zelf in handen heeft. Lijden wordt leiden! Het onmogelijke is opeens mogelijk! In plaats van dat ze steeds verder achteruit gaat, wordt ze langzaam een beetje beter. Ze mag naar huis, vervolgens van de zuurstof af. Ze gaat weer lopen, daarna weer fietsen en enige maanden later blijkt er geen kanker meer aanwezig te zijn.

Idealen leven en mijn “WHY”

Ik wil het onmogelijke mogelijk maken voor iedereen, wil iedereen bereiken die er open voor staat. Ik werk mijn bevindingen en onderzoeken uit en schrijf hier een stuk over en post het in verschillende groepen. Er blijkt een grote groep mensen open te staan voor mijn gedachtegoed. Langzaam komt er steeds meer lijn in mijn bevindingen. Doordat ik een doel heb, lijkt alles vanzelf te gaan, komt alles vanzelf op mijn pad. De grootste winst blijkt te halen in mindset, verwachtingen, motivatie en een doel hebben.

Ik kan niet tegen hopeloosheid en machteloosheid en ben allergisch voor machtsmisbruik en voor situaties waarin mensen hoop ontnomen wordt. Ik heb mijn jeugd overleefd door in een onmogelijke positie hoop te blijven houden. Bij mijn moeder draaide alles om toen hopeloosheid werd verruild voor hoop. En zelfs in een positie waarin je machteloos lijkt, is het nog steeds aan jezelf hoe je daar mee om gaat en over welke stukken je wel macht hebt en welke variabelen je kunt veranderen. als je de helft van een vergelijking verandert, verandert de vergelijking. Je kunt altijd jou deel veranderen.

Daarom doe ik wat ik doe! JOU helpen om je leven op de juiste bestemming te krijgen zodat je optimaal je leven kunt leven. Je mooie en bijzondere dingen kunt doen, en voluit kunt genieten van het leven. En je dromen kunt en zult waarmaken.

Ik geloof dat als iedereen zijn idealen leeft en dat in het centrum van zijn of haar agenda zet, er ongelooflijk veel energie vrijkomt die in geen verhouding staat tot die vanuit verplichtingen. Alles is dan mogelijk. Absoluut vrij denken, in absolute vrijheid. Mensen zijn baas in eigen leven, creëren hun eigen geluk en idealen, stress bestaat nauwelijks nog, mensen zijn volledig puur, echt, staan voor hun idealen en voeren ze uit, alles is doelgericht, in beweging, met focus ergens naar toe en niet gericht op middelen… 

“If you love what you do, you will be succesful (Buddha)”

Wat je aandacht geeft groeit

Zoveel mensen denken dat je leuke dingen en je idealen in je vrije tijd als hobby moet doen en je geld moet verdienen met iets waar je geen uitgesproken passie voor hebt.

Wat je aandacht geeft groeit. Dat waar je nu je aandacht aan besteed,  wil je daar meer van? Als je iets anders wilt, richt dan je aandacht op wat je wel wilt.

Er wordt verkeerd om gedacht waardoor mensen maar een fractie van hun potentie leven. Ze hebben stress , worden ziek, en laten eigenlijk niets van hun idealen terecht komen omdat deze niet realistisch, niet praktisch zouden zijn. Of ze hebben er geen tijd meer voor. Ze stellen het uit tot na hun pensioen of als hun schip is binnengekomen. Er zit voorwaardelijkheid in en die blijft altijd. Je bent nu genoeg! Leef vandaag, want morgen is het weer vandaag.

“If you can dream it, you can achieve it (Walt Disney)”

 

Ik geloof dat als je een doel hebt stress vanzelf verdwijnt. Je kunt je idealen nastreven en dan komt er ongekend veel energie vrij. Je weet waar je naar toe wilt en dat maakt de volgende stap logisch. Werken staat in dienst van je doel en levert energie op.
Je hoeft niet op vakantie om bij te tanken. Je geniet van alle facetten van het leven.

Ik gun iedereen zo’n leven. Zonder stress is ziekte zeldzaam en ernstige ziekte onwaarschijnlijk. Je bent productiever, gelukkiger en je maakt de wereld mooier. En als jij gelukkig bent geef je dat als voorbeeld door aan je kinderen, je buren, en een goed voorbeeld doet goed volgen.

Er zijn in de basis maar 2 emoties: liefde en angst, alle andere emoties zijn een vorm daarvan, succes en geluk ontstaat aan de liefde kant, stress en zelfs ziekte aan de angstkant. De vraag is welke emotie voed je?

Wat wil je echt? Hoe zou je willen dat de wereld eruit ziet en welke stap zou je nu kunnen nemen om dat dichterbij te brengen.

“A journey of a thousand miles starts with a single step (Lao Tzu)”

Opleidingen & Trainingen

Natuurgeneeskunde – SAGHO

Ayurveda -SAGHO

Medische Basiskennis – SAGHO

Coach en Mentorcoach – 365 dagen succesvol

Jaarprogramma  – 365 dagen succesvol

Diamondprogramma – 365 dagen succesvol

Verdiepingsjaar – 365 dagen succesvol

OldPain2Go – Oldpain2go

 

Trainingen:

Byron Katie – The Work

Trauma verwerkende oefeningen

Familieopstellingen

Wim Hof Methode

Zelfhypnose