Ervaringsverhalen van cliënten

Ervaringsverhaal van de maand

Review cliënten Maakjezelfbeter gezondheid

Sinds 2016 kreeg ik na jaren te hebben rondgelopen met UCTD de diagnose SLE/lupus. Ik verloor na een heftige opvlamming mijn vertrouwen in mijn lichaam. Het maakte me angstig, onzeker en bij elk pijntje dacht ik dat het een signaal was van een nieuwe opvlamming. Medicijnen hielpen om de pijn te onderdrukken en om  enigszins een nieuwe opvlamming te voorkomen. Enigszins, omdat er geen garanties waren.

Ik kwam Patrick tegen op het moment dat ik overal angst voor had en dat ik nog steeds medicatie slikte. Mijn leven werd gereguleerd door de lupus en als dat het niet was, dan waren het de emotionele problemen die ik ervaarde. Hij gaf vanaf moment 1 mooie inzichten, vertrouwen en meer zachtheid voor mezelf.

Inhoud accordeon

Lupus ontstaat bij onveiligheidsgevoelens. Laat ik dat nu hebben, dacht ik bij mezelf. Patrick en ik waren aanwezig bij 365 dagen succesvol en een van mijn doelen was om van de medicatie af te komen. Patrick gaf me het vertrouwen dat ik de lupus uit kon zetten. Hij gaf me oefeningen om me veilig te voelen, zodat ik mijn grenzen weer ging verleggen. En dat gebeurde ook. Ik kwam letterlijk weer tot grote hoogtes en ik zit in een proces dat ik mijn verhalen de wereld in ga sturen.

Mijn lupus staat uit en ik kom weer voor mezelf op. De artsen zijn bang voor nieuwe opvlammingen, maar door de oefeningen van Patrick vertrouw ik erop dat het wegblijft. Het is er niet meer. Ik sta nog steeds onder controle van de artsen, maar mijn waardes hebben de stijgende lijn doorgezet. Ik ga nu meer uit van mijn intuïtie. Als iets niet goed voelt of mijn onderbewuste zegt nee. Dan is het ook nee. Ik heb meer vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam.

Ik ben gestopt met mijn medicijnen waardoor ik weer naar mijn lichaam kan luisteren. Ik ben Patrick enorm dankbaar. Ik kan nog steeds bij hem terecht, ook al is het een tijdje geleden dat hij mij begeleidde. Na jaren op zoek te zijn geweest naar de uitknop, heeft de eenvoud van zijn begeleiding mij er naar toe geleid.

Lieve Patrick, dank je wel. Je bent een topper.

Dikke knuffel, Marjolein❤

 

Hieronder een aantal gelukkige (ex) clienten aan het woord.

Anderen over Patrick

 1. Sinds 2016 kreeg ik na jaren te hebben rondgelopen met UCTD de diagnose SLE/lupus. Ik verloor na een heftige opvlamming mijn vertrouwen in mijn lichaam. Het maakte me angstig, onzeker en bij elk pijntje dacht ik dat het een signaal was van een nieuwe opvlamming. Medicijnen hielpen om de pijn te onderdrukken en om enigszins een nieuwe opvlamming te voorkomen. Enigszins, omdat er geen garanties waren.

  Ik kwam Patrick tegen op het moment dat ik overal angst voor had en dat ik nog steeds medicatie slikte. Mijn leven werd gereguleerd door de lupus en als dat het niet was, dan waren het de emotionele problemen die ik ervaarde. Hij gaf vanaf moment 1 mooie inzichten, vertrouwen en meer zachtheid voor mezelf.

  Lupus ontstaat bij onveiligheidsgevoelens. Laat ik dat nu hebben, dacht ik bij mezelf. Patrick en ik waren aanwezig bij 365 dagen succesvol en een van mijn doelen was om van de medicatie af te komen. Patrick gaf me het vertrouwen dat ik de lupus uit kon zetten. Hij gaf me oefeningen om me veilig te voelen, zodat ik mijn grenzen weer ging verleggen. En dat gebeurde ook. Ik kwam letterlijk weer tot grote hoogtes en ik zit in een proces dat ik mijn verhalen de wereld in ga sturen. Mijn lupus staat uit en ik kom weer voor mezelf op.

  De artsen zijn bang voor nieuwe opvlammingen, maar door de oefeningen van Patrick vertrouw ik erop dat het wegblijft. Het is er niet meer. Ik sta nog steeds onder controle van de artsen, maar mijn waardes hebben de stijgende lijn doorgezet. Ik ga nu meer uit van mijn intuïtie. Als iets niet goed voelt of mijn onderbewuste zegt nee. Dan is het ook nee. Ik heb meer vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam.

  Ik ben gestopt met mijn medicijnen waardoor ik weer naar mijn lichaam kan luisteren. Ik ben Patrick enorm dankbaar. Ik kan nog steeds bij hem terecht, ook al is het een tijdje geleden dat hij mij begeleidde. Na jaren op zoek te zijn geweest naar de uitknop, heeft de eenvoud van zijn begeleiding mij er naar toe geleid.

  Lieve Patrick, dank je wel. Je bent een topper.

  Dikke knuffel, Marjolein❤

 2. Alle moed had ik al opgegeven, alle behandelmethoden die de artsen verzonnen heb ik vaak met hevige pijn doorstaan. Laat maar eens 16 zenuwblokkades in je hoofd zetten. Helse pijn, maar zou 3 maanden moeten werken. 2 dagen exact. Echt de meest bizarre dingen heb ik geprobeerd. ALLES, echt ALLES had/heb ik ervoor over om van die afschuwelijke clusterhoofdpijn af te komen. Ook wel suïcidal headache genoemd.

  In 11 jr van regelmatig tot chronisch ontwikkeld. Hoe vaak ik in ambulances heb gelegen, wakker geworden ben in het ziekenhuis, spoedartsen bij mij thuis binnen kwamen rennen met een spuit morfine. Ik weet het niet meer. Mijn hoop was op, alles had ik toch al geprobeerd?
  Lees meer

  Mijn leven was al 4,5 jr horizontaal. Meestal bed, enkele keer bank. Mijn leven was iedere dag zoveel verdoven met morfine, waardoor ik heel veel sliep, en soms zwaar verdoofd een boek kon lezen.

  Toen vond ik Patrick Van Velzen. Op een bijzondere manier. Ik ontdekte hem op de fb van Jim Kwestro. Hierbij wil ik iemand eren, nl zijn prachtige dochter Marenthe. Zij heeft Patrick al het ware ‘ontdekt’. Ik dacht ‘Wat maakt t uit, ik probeer het gewoon’. Want écht opgeven als je nog jong bent, dat doe je niet. Ookal had ik geen vertrouwen meer. Ik was wanhopig en had niets meer te verliezen.

  Ik nam contact met hem op en we zijn aan de slag gegaan. Wat is zijn slogan waar! Maak jezelf beter. Je hoeft alleen te leren hoe! Om een lang verhaal nog langer te maken (ben ik schijnbaar goed in 😉) IK BEN VAN MIJN HOOFDPIJN AF!!!! De tranen rollen over m’n wangen terwijl ik dit uitroep.

  Na 11 jr ben ik van mijn hoofdpijn af! Dat is toch niet te geloven?! Mijn dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken. Iedereen die hoofdpijn, reuma, rugpijn, trauma’s, paniekaanvallen, borderline, een bipolaire stoornis, depressie, enfin ik kan het hele medische handboek opnoemen. Iedereen die denkt dat ie maar moet leren leven met pijn en angst, bullshit. Dat hoef je niet!

  Dankjewel Patrick, Jim, en onze Engel Marenthe.
  Mijn leven lang ben ik een dankbaar en gelukkig mens ❤

 3. Ik deed aanvankelijk alleen aan het programma mee om mijn vriendin te steunen. Zij wilde het graag doen en ik was gewoon nieuwsgierig. Binnen een paar dagen heeft het me gegrepen en ook niet meer los gelaten. Ik at al heel gezond en bewust, maar dat er nog zo veel meer diepgang te vinden was, was echt een openbaring.

  Dankjewel Patrick voor het openen van mijn ogen.
  Ik ben gegroeid van een bewuste eter, naar een bewuste weter.
  En dat bewustzijn heeft een gigantische impact gehad op mijn energiehuishouding, mijn concentratie en ‘last but not least’ mijn seksleven.
  Zowel ‘s avonds als in de ochtend heb ik massa’s energie over.

  Het programma is al een tijdje afgelopen,
  maar het effect is er nog steeds.
  Life changing

 4. Patrick legt geweldige verbindingen die hout snijden, en nadat ze gelegd zijn opeens volstrekt logisch zijn.
  Hij gaat te werk vanuit wetenschappelijke onderbouwing.
  Gaat op zoek naar de reden waarom iets werkt en doet ook dát wat werkt.
  Het eindresultaat is het belangrijkst en hij geeft niet op tot het maximale resultaat is behaald.
  Hij kan goed luisteren en de vinger op de zere plek leggen.
  Hij doet niet aan symptoombestrijding maar vindt de oorzaak en de oplossing.
  Je bent bij hem in uitstekende en kundige handen.
  Het beste van twee werelden verenigd.
  Een mooi mens!

 5. Sessie bij Patrick Van Velzen gehad. Hij heeft contact met mijn onderbewuste gemaakt en trauma’s weggenomen. Emdr toegepast en nieuwe patronen gelegd. Het was zeer bijzonder. Soms heftig, soms ontroerend. Hij was heel liefdevol en respectvol. Na afloop vertelde hij dat er een compleet andere man voor hem stond, en dat voelde ook zo. Ik voelde me zacht en sereen.
  Vandaag Heb ik een onwijs drukke dag gehad met veel tegenslag, en toch voelde dat niet zo, ik kon het prima handelen zonder oordeel. En nog steeds voel ik me zacht en sereen.
  Ik voel dat ik in transitie ben, ik ben zo blij!
  Alles wat aandacht krijgt, groeit.
  Door dit te delen wil ik mijn dankbaarheid in het licht zetten.
  Ik voel me dankbaar, dankbaar voor Patrick.
  Ik voel me dankbaar voor 365 en alle inzichten.
  Ik viel me dankbaar voor alle helpende krachten.
  Ik voel me dankbaar voor mij.
  Ik voel liefde voor mijzelf.

 6. VAN… KRAMPACHTIG ZOEKEND.. NAAR.. IN VERTROUWEN DE LIEFDE LATEN STROMEN!
  In het eerste weekend werd tijdens de meditatie met de vijf stoelen duidelijk dat de vijfde stoel op dat moment mijn plek was. “De wereld is een onveilige plek”. SLIK. In de meditatie ben ik met de stoel in gevecht gegaan en heb ik hem kapot gegooid. En zo kwam ik aardig overstuur uit de meditatie. Na een gesprek met mijn geweldige coach Margot, is het gelukt om te accepteren dat dit voorlopig mijn plek was. De tweede meditatie met de vijf stoelen verliep al in iets meer rust. Tijdens de “eerste indruk” oefening met de post-its werd duidelijk dat mensen mij over het algemeen zagen als onzeker, zoekend, aarzelend, zacht en lief.
  In het tweede weekend liep ik helemaal vast, ik had mijn verlangen én droom helder. Maar het gaf me vooral spanning! Mijn coach stimuleerde me om Patrick van Velzen, senior coach 365, op te zoeken om te kijken of hij hierin kon ondersteunen. Al in tien minuten legde hij de vinger op de zere plek en wist me te vertellen waardoor ik die spanning zo vasthield en me zo voelde. De week erna hebben we een uitgebreide telefonische intake gedaan. En zo reed ik op een ochtend naar Lisse om een sessie “Old pain 2 go” te gaan ervaren bij Patrick. Ik vond het erg spannend, en Patrick wist me op mijn gemak te brengen. Tijdens de sessie hebben we mijn onderbewuste gevraagd om alle pijn van vroeger los te laten. Meteen na de sessie voelde mijn lichaam en hoofd al zo veel meer ontspannen. Met behulp van oefeningen heb ik mezelf in de maanden erna getraind om mezelf nieuwe patronen aan te leren. Het voelde alsof mijn papiertje weer blanco was. Ineens had ik weer een keus of ik een situatie vanuit vertrouwen of wantrouwen aan zou gaan! En langzaam maar zeker werd de onveilige plek, een speeltuin om opnieuw in te gaan spelen. Als ik tussentijds vastliep in oude patronen zocht ik contact met Patrick, en hielp hij mij met korte oefeningen weer verder waarna ik het zelf weer kon gaan doen.
  Tijdens het SRW stond ik te stralen en is de kraan van liefde echt weer gaan stromen. Dit zeiden mensen dan ook continue tegen me!
  Tijdens het laatste weekend kwamen de hartjes briefjes en kreeg ik vooral te horen dat de liefde weer is gaan stromen, dat ik STRAAL!, dat ik nu één en al liefde ben, en van “krampachtig zoekend en richtinggevend.. naar.. in vertrouwen de liefde laten stromen!”
  Iedereen die te maken heeft gehad met pijn, en op één of andere manier deze pijn nog met zich meedraagt, gun ik het om eens in gesprek te gaan met Patrick. Hij kan vanuit zijn methodiek al zo veel van je klachten verklaren en in perspectief zetten. En als je het aandurft om ook een sessie bij hem te gaan doen, kun ook jij weer een blanco velletje gaan beschrijven.
  Lieve Patrick, bedankt voor alle hulp en geduld en vertrouwen die je in me hebt gehad!

 7. Na bijna 23 jaar in behandeling bij de GGZ, dankzij Patrick, zo veel vertrouwen weer gekregen dat ik het nu samen met mijn man en kinderen weer zelf aan kan!! Dus zonder de reguliere hulpverlening. Zo gelukkig nu!

 8. Zucht…moe…kreun…pijn…beperking…waarom?…teneergeslagen…zo kan ik nog wel even doorgaan. Tot een half jaar geleden zagen mijn dagen er regelmatig zo uit. Ik vond het leven lastig, ik liep tegen mijzelf aan, wilde wel maar wist niet hoe!

  Maar nu…energie!…doelen!…plezier!…plannen!…geluk!…MIJN LEVEN!

  Ik ben Manon, 51 jaar, 2 kinderen, 2 honden en een WAO-uitkering.
  30 jaar geleden mocht ik met mijn ouders mee op wintersport. Deze vakantie heeft mijn hele leven op z’n kop gezet. Ik heb een ernstig ongeluk gehad, met als gevolg veel pijn en beperkingen. Ik was net begonnen met werken, maar dit zat er niet meer in.
  Evenwichtsstoornissen en pijn gooiden roet in het eten. Een gebroken 2e nekwervel, whiplash en de nodige beschadigingen deden de artsen doen besluiten dat ze niet meer konden doen dan voldoende pijnstilling voorschrijven. Ik ging uit van de kennis van de artsen.
  TOTDAT……………
  Ik op een avond in mijn bed een stuk las over Patrick van Velsen. Dit was gericht op afvallen, iets wat ook als een jojo door mijn hele leven ‘hobbelt’.
  Ik heb er een mailtje aan gewaagd. De volgende dag kreeg ik een bericht terug van Patrick, met de vraag of hij mij mocht bellen.
  Geen probleem, mijn interesse was al gewekt. Patrick vertelde mij over zijn methode; Maak jezelf beter.

  Ik geef eerlijk toe, het kwam zeer twijfelachtig bij mij binnen. Dat kan toch niet? Waarom is dit niet algemeen bekend? Maar toch wilde ik hem het voordeel van de twijfel geven.
  Wij maakten na het invullen van een vragenlijst een afspraak bij Patrick op zijn kantoor in Lisse. Hij nam alle tijd, dit gaf veel rust en vertrouwen. Een hele middag zijn we bezig geweest. Of het wat met me deed? Ik weet het niet. Wel voelde ik mij heel ontspannen en fijn toen ik terug reed naar huis.

  Ik ‘durfde’ er niet met anderen over te praten. Maar nu: Iedereen mag het weten! Geloof niet gelijk de medici dat ze niks meer voor je kunnen doen. Geef Patrick een kans, ik ben nagenoeg pijnvrij, kan mijn armen goed gebruiken, heb energie voor 10 en zie het leven weer zitten!

  Ik heb mij ingeschreven bij de KvK, heb plannen. Mijn toekomst zonder beperkingen, zonder WAO en dingen doen die ik leuk vind.

  PATRICK BEDANKT! JIJ BENT MIJN HELD!

 9. Even een update , echt fantastisch is t! heb heel goed geslapen aan een stuk door zonder pijn. Had er vaak s’nachts ook last van! Vanochtend een rondje hard gelopen in t duin en bij t aantrekken van m’n sport bh ook geen last of pijn. Echt super…
  Dank je wel voor je hulp ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten