In één dag van je fobie/angst af

Er zijn vele vormen van fobie en angst en vaak denk je dat het aan jou ligt. Met mijn methode onderzoek ik samen met jou wat er wordt getriggerd.

Herken je dit?

Je wilt je fiets pakken uit de schuur om naar je werk te gaan. Je stapt de tuin in en terwijl je de achterdeur op slot draait zie je het al. De tuin is in één nacht een spinnenparadijs geworden.

De reactie die je voelt is een blinde paniek. Je gaat zweten en weet niet hoe snel je weer naar binnen moet komen. Dat wordt de bus. En de komende maanden is de achtertuin besmet gebied. Gelukkig zet je man altijd de vuilnisbak buiten. Maar de tuin opruimen waar je nog plannen mee had voor de winter, dat gaat niet meer gebeuren.

Of dit…
Je wilt dolgraag verder in het leven. Hoewel je huidige baan best leuk is, lijkt het je geweldig om die droombaan te vinden. En op een dag krijg je van een vriend DE vacature doorgestuurd. Je wordt met de regel van de vacaturetekst enthousiaster. En dan zie je dat je een assessment moet doen als onderdeel van de procedure. Je klikt de vacature weg. Tegen je vriend zeg je dat het hem net niet helemaal is. Van binnen voel je je kleiner worden.

Fobie/angst

Hiernaast staan voorbeelden van hoe fobie en angst je leven kan beïnvloeden. Er zijn vele vormen van fobie en angst en vaak denk je dat het aan jou ligt. Hieronder een (niet per se complete) lijst met bestaande fobieën en angsten:

Wat is een fobie/angst?

Een Fobie/angst komt voort uit onveiligheid. Het is niet de aanleiding zelf die een mentale (en vaak lichamelijke) reactie veroorzaakt. Die aanleiding triggert een (onbewuste) herinnering (een neuropad[als A dan B]) die onveiligheid veroorzaakt. En het brein (en het lichaam) over reageert op die onveiligheid. Het neuropaadje is zo vaak gebruikt dat het een soort neurosnelweg wordt en alles wat er ook maar bij in de buurt komt meesleept. Ook is er sprake van zelfafwijzing, schaamte en soms schuldgevoel die met de fobie verband houdt (ook een neuropad [als A dan C]).

Wat is de oplossing?

Als we uitvinden wat er wordt getriggerd, is het zeer goed mogelijk om de programmaatjes (als A dan B en als A dan C) uit te zetten. Waardoor de fobie ophoudt te bestaan.

Als de aanleiding niet meer herkend wordt als gevaarlijk hoeft er ook geen (over)reactie plaats te vinden. Zonder dat de mentale en fysieke functie van het herkennen van feitelijk gevaar aangetast wordt. Het signaal leek nuttig te zijn maar blijkt het niet (meer) te zijn en kan dus uit.

In één dag van je fobie/angst af: € 249,-

Wat is het resultaat?

Als de aanleiding zich dan weer voordoet, zal het systeem onderzoeken of er ingegrepen moet worden in plaats van dat er geprogrammeerd ingegrepen wordt.  Dus “Als A” dan wordt er onderzocht of B nodig is, of dat het niet nodig is of dat bijvoorbeeld D of X of Y beter passend is.

Oftewel: dankzij het nieuwe programma vindt je wellicht een tuin vol spinnen nog steeds niet leuk, maar pak je wel gewoon je fiets.

In een dag van je fobie angst af fietsen Maak jezelf beter

Contact Info

Telefoon

06-15161670

Email

patrick@maakjezelfbeter.eu

Adres

Business Center
De Loft
Heereweg 345
Lisse

Schrijf je nu in!