Binnen één week van je verslaving af

Verslaving wordt veroorzaakt door zelfafwijzing. Je voelt je niet goed genoeg. Dat laat een leegte achter en je probeert die leegte te vullen. Door het programma te reset je de vicieuze cirkel en daarmee alle triggers.

Herken je dit?

Er wordt een opmerking gemaakt en daar is het weer. Dat gevoel diep van binnen. Zie je wel. Toch niet leuk genoeg. Je lacht mee met de anderen maar je voelt iets heel anders. Op de vraag of je nog iets wilt drinken reageer je heel enthousiast. Graag!

De volgende dag heb je op meerdere manieren een kater. Je hebt teveel gedronken en je voelt nog de pijn van de opmerking.

Een typisch voorbeeld van hoe een verslaving kan werken. De alcohol kun je vervangen voor alles.

Herken jij dit bij jezelf? Een patroon wat niet perse gezond is maar wat je niet anders krijgt? Een teveel aan iets zoals: gokken, roken, alcohol, suiker?

Verslaving

Hiernaast staat een voorbeeld van hoe een verslaving je leven kan beïnvloeden. Hieronder een (niet per se complete) lijst verslavingen.

Verslaafd aan:

Wat is een verslaving

Verslaving wordt veroorzaakt door zelfafwijzing. Je voelt je niet goed genoeg. Dat laat een leegte achter en je probeert die leegte te vullen. De verslaving vult die leegte heel even waardoor je het weer wilt ervaren. Het is ook een combinatie van begeerte (iets willen wat eigenlijk niet mag), zelfafwijzing, schaamte en schuld. Dus eerst voel je je niet goed genoeg (zelfafwijzing). Dan wil je die leegte vullen met iets wat meestal niet echt goed voor je is en/of niet sociaal geaccepteerd is (begeerte).

Je schaamt je (schaamte) dat je het wilt en daardoor wordt de zelfafwijzing en de begeerte groter. Na gebruik voel je je schuldig (schuld). Dit leidt tot een herhaling van zetten, de vicieuze cirkel.

Wat is de oplossing?

Verslaving is een programma dat zichzelf in stand houdt. Door het programma te resetten, de oorzaak van de zelfafwijzing op te lossen en de schaamte en de schuld uit te schakelen verdwijnt de vicieuze cirkel en daarmee alle triggers.

Binnen één week van je verslaving af: € 498,--

Wat is het resultaat?

Lichaam en brein doen alles met een reden. De functie van lichaam en brein is overleven. Daaraan leek de verslaving aanvankelijk te voldoen maar dit werkt steeds slechter. Als het systeem overtuigd wordt dat de functie van overleven geweld wordt aangedaan stopt het de verslaving onmiddellijk.

De stof en de lichamelijke en mentale reactie hierop zijn op zich niet verslavend, maar de vicieuze cirkel van zelfafwijzing, begeerte, schaamte en schuld is dat wel. Als de oorzaak wordt aangepakt verdwijnt de afhankelijkheid van de stof. De verslaving is niet meer nuttig dus probeert het systeem het niet meer in stand te houden. De vicieuze cirkel verdwijnt waardoor er ook geen afkickverschijnselen zullen zijn.

Verslaving Maak jezelf beter

Contact Info

Telefoon

06-15161670

Email

patrick@maakjezelfbeter.eu

Adres

Business Center
De Loft
Heereweg 345
Lisse

Schrijf je nu in!